Câștigătoarele Premiului „Cartea de Poezie a Anului” (2019), acordat de Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor

Aseară au fost anunțate laureatele Premiului „Cartea de Poezie a Anului” (2019), acordat de Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor, și anume scriitoarele Mariana Codruț și Anastasia Gavrilovici. Cea dintâi a câștigat premiul pentru consacrați cu volumul „pulsul nu poate fi minimalist”, apărut la Editura Paralela 45, în timp ce Anastasia Gavrilovici a primit premiul pentru debutanți cu volumul „Industria liniștirii adulților”, apărut la Casa de Editură Max Blecher. Juriul a fost compus din Simona Sora, Radu Vancu și Ciprian Măceșaru.

Iată și lista de nominalizări:

Debutanți:

  • Anastasia Gavrilovici, Industria liniștirii adulților, Casa de Editură Max Blecher;
  • Dan Negară, Triphopuri, Editura Paralela 45;
  • Luca Ștefan Ouatu, Cinematic, OMG Publishing House;
  • Monica Stoica, fetele visează electric, Editura Charmides;
  • Veronica Ștefăneț, scrum, Casa de Editură Max Blecher.

Consacrați:

  • Mariana Codruț, pulsul nu poate fi minimalist, Editura Paralela 45;
  • Florin Iaru, Jos realitatea!, Editura Paralela 45;
  • Angela Marcovici, Jurnal scris în a treia parte a zilei & SOLDAT. Umbre ale trecutului pe câmpul de luptă, Editura frACTalia;
  • Dan Sociu, Uau, Editura Polirom;
  • Livia Ștefan, Thanato Hotel, Casa de Editură Max Blecher.

Pe această cale dorim să felicităm câștigătoarele, dar și restul nominalizaților.

Despre autoare:

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor, fiind colaborator permanent al e-revistei EgoPHobia unde conduce două rubrici, Arena culturală: cartea și filmul (în calitate de critic literar) și Lecturi potrivite / recomandate de Alexandra (în calitate de editor). 

A publicat un volum liric, Demoni și demiurgi (Editura EIKON, 2017), poezie în volumul Tramvaiul Poeziei (Editura Paralela 45, 2019) și proză în antologiile Eroi fără voie (Ed. Millennium Books, 2015) și Centenarium StrING (Editura Tornada, 2018). 

Are apariții de poezie, proză, studii critice, editoriale în publicațiile Apostrof, EgoPHobia, EchinoxO mie de semne, Revista Online de SF&F Galaxia 42, Revista de suspans, Revista de povestiri, Argos, eCreator.ro, Parnas XXI, Postmodern, Puterea – Cotidian Național, Select News și pe platforma Queero. Amintim câteva lucrări semnificative: Păcatul (2013), Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motan (2016), Gomes Leal – poet al Satanei sau al lui Hristos? (2016), A fi sau a nu fi scriitor… (2017), Ființele nopții din urmă (2017), Marea unire și cultura veșnicei influențe (2018) sau Henrik Ibsen – “Peer Gynt” (2019).

În 2014 i s-a acordat Premiul al II-lea la Inspired – Concurs de idei, secțiunea Dramaturgie, pentru lucrarea Contrabandă-n alb și negru.

Blog personal: www.taramuridenicaieri.ro.

Un gând despre “Câștigătoarele Premiului „Cartea de Poezie a Anului” (2019), acordat de Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s