Cinci nominalizați la secțiunea Opus Primum a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, dedicată debutanților, ediția 2021

Au fost anunțate nominalizările pentru secțiunea Opus Primum a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, dedicată debutanților, ediția 2021 printr-un comunicat de presă emis de Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

În cursa nominalizărilor au candidat 15 volume de poezie ale debutanților din 2020, iar dintre participanți au fost aleși cinci, mai jos în ordine alfabetică:

  • Lucian Brad, Un om mai important decât oamenii, Alba Iulia, OMG;
  • Dumitru Fanfarov, stepă și transă, Bistrița, Casa de Editură Max Blecher;
  • Mircea Andrei Florea, Larvae, Bistrița, Casa de Editură Max Blecher;
  • Antonia Mihăilescu, Note din secolul Kitsch, București, Tracus Arte;
  • Otay Deniz, Fotocrom Paradis, Alba Iulia, OMG.

Pe data de 15 ianuarie, juriul format din dr. Alexandru Cistelecan, dr. Mircea A. Diaconu, dr. Mihai Iovănel, dr. Alex Goldiș și dr. Andrei Terian-Dan va desemna laureatul ediției a XXIII-a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum.

Despre autoare:

Alexandra Medaru (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor, fiind colaborator permanent al e-revistei EgoPHobia unde conduce două rubrici, Arena culturală: cartea și filmul (în calitate de critic literar) și Lecturi potrivite / recomandate de Alexandra (în calitate de editor).

A publicat un volum liric, Demoni și demiurgi (Editura EIKON, 2017), poezie în volumul Tramvaiul Poeziei (Editura Paralela 45, 2019) și proză în antologiile Eroi fără voie (Ed. Millennium Books, 2015) și Centenarium StrING (Editura Tornada, 2018).

Are apariții de poezie, proză, studii critice, editoriale în publicațiile Apostrof, EgoPHobia, Echinox, O mie de semne, Revista Online de SF&F Galaxia 42, Revista de suspans, Revista de povestiri, Argos, eCreator.ro, Parnas XXI, Postmodern, Puterea – Cotidian Național, Select News și pe platforma Queero. Amintim câteva lucrări semnificative: Păcatul (2013), Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motan (2016), Gomes Leal – poet al Satanei sau al lui Hristos? (2016), A fi sau a nu fi scriitor… (2017), Ființele nopții din urmă (2017), Marea unire și cultura veșnicei influențe (2018) sau Henrik Ibsen – “Peer Gynt” (2019).

În 2014 i s-a acordat Premiul al II-lea la Inspired – Concurs de idei, secțiunea Dramaturgie, pentru lucrarea Contrabandă-n alb și negru.

Blog personal: http://www.taramuridenicaieri.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s