„Alwarda” de Ruxandra Novac primește Premiul Cartea de Poezie a anului 2020

Juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2020, format din Bianca Burța-Cernat, Andreea Răsuceanu și Cosmin Borza, a anunțat luni, 11 ianuarie 2021, nominalizările pentru Gala Tânărului Scriitor, ediția a XI-a, precum și acordarea Premiului Cartea de Poezie a anului 2020 Ruxandrei Novac pentru volumul „Alwarda” (editura Pandora M). Mai jos lista de nominalizări la celelalte trei secțiuni ale Galei:

1. Tânărul poet al anului 2020
• Andrei Dósa, Expectativa luminoasă, OMG;
• Dumitru Fanfarov, Stepă și transă, Casa de Editură Max Blecher;
• Radu Nițescu, Satao, Casa de Editură Max Blecher;
• Deniz Otay, Fotocrom Paradis, OMG;
• Olga Ștefan, Civilizații, Paralela 45.

2. Tânărul prozator al anului 2020
• Lavinia Bălulescu, Steinhardt. Bughi mambo rag, Polirom;
• Bogdan Coșa, Cât de aproape sunt ploile reci, Trei;
• Cosmin Leucuța, Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii?, Casa de pariuri literare.

3. Tânărul critic literar al anului 2020
• Iulian Bocai, Filologii. Instituționalizarea studiului literar în Europa, Tracus Arte;
• Roxana Eichel, Critica regăsirii. Matei Călinescu, Virgil Nemoianu, Toma Pavel – dialogul contextelor românești și transnaționale, Humanitas;
• Emanuel Modoc, Internaționala periferiilor. Rețeaua avangardelor din Europa Centrală și de Est, Muzeul Literaturii Române.

Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2020 va avea loc vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 16:00, în cadrul unui eveniment transmis de Radio România Cultural.
Organizatorii Galei sunt Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române din București și asociația EURO CULTURART. Programul cultural Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2020 este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii. Parteneri: APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România) și Opera Scrisă.ro-societate de gestiune a drepturilor de autor.

Despre autoare:

Alexandra MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor, fiind colaborator permanent al e-revistei EgoPHobia unde conduce două rubrici, Arena culturală: cartea și filmul (în calitate de critic literar) și Lecturi potrivite / recomandate de Alexandra (în calitate de editor).
A publicat un volum liric, Demoni și demiurgi (Editura EIKON, 2017), poezie în volumul Tramvaiul Poeziei (Editura Paralela 45, 2019) și proză în antologiile Eroi fără voie (Ed. Millennium Books, 2015) și Centenarium StrING (Editura Tornada, 2018).
Are apariții de poezie, proză, studii critice, editoriale în publicațiile Apostrof, Argos, Echinox, eCreator.ro, EgoPHobia, Noise Poetry, O mie de semne, Parnas XXI, Postmodern, P(RO)EZIA, Puterea – Cotidian Național, Revista Online de SF&F Galaxia 42, Revista de povestiri, Revista de suspans, Select News și pe platforma Queero. Amintim câteva lucrări semnificative: Păcatul (2013), Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motan (2016), Gomes Leal – poet al Satanei sau al lui Hristos? (2016), A fi sau a nu fi scriitor… (2017), Ființele nopții din urmă (2017), Marea unire și cultura veșnicei influențe (2018) sau Henrik Ibsen – “Peer Gynt” (2019).
În 2014 i s-a acordat Premiul al II-lea la Inspired – Concurs de idei, secțiunea Dramaturgie, pentru lucrarea Contrabandă-n alb și negru.
Blog personal: http://www.taramuridenicaieri.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s