Puterea lui Merlin

Diana-Maria Georgescu

Vine de departe
un parfum de sfere,
cade peste ape
acel gust de miere.
Dintre lumi apuse
calcă apăsat
șoapte vechi aduse
noaptea pe-nserat.
Vise se rotesc
ca-ntr-o galaxie,
magic amețesc
într-o apă vie.
Îl văd alb, înalt,
cu o barbă lungă,
intră în palat
cu-o privire sumbră.
Îmi lasă un plic
c-o scrisoare veche
și se face mic
și-mi sare-n ureche.
Alunecă-n piept
ca pe-un tobogan
și se-așază drept
într-un vis banal.
Răsar poțiuni
din scrisoarea veche,
se-ntâmplă minuni
ce nu au pereche.
Iar eu mă trezesc
cu un gust de miere,
casc și-apoi zâmbesc
c-o nouă putere.

Despre autoare:

Diana-Maria Georgescu a pășit în această lume la 14 septembrie 1981, în Curtea de Argeş, județul Argeș, copilăria și adolescența petrecând-o în Turnu-Măgurele unde cochetează cu scrierea în versuri de la 11 ani.
1997-2002, publică poezii și articole cu tentă filosofică în revista Liceului Teoretic Marin Preda din Turnu-Măgurele, în ziarul local ”Curierul Primăriei” al aceluiași oraș și în ziarul județean ”Teleormanul”.
2014-2016, publică o serie de 11 articole în diferite rubrici (Travel, The Happiness Project, Life Bites) ale revistei online ”Catchy – Like a woman” (https://www.catchy.ro/author/diana-maria-georgescu). Articolele surprind realități din călătoria de 5 săptămâni în India, unde are ocazia să fie acceptată la o întâlnire privată cu Sfinția Sa Dalai Lama al XIV-lea.
Martie 2019, lansează blog-ul personal https://my-inner-peace.com unde publică în limba engleză atât articole de călătorie pe baza experiențelor avute în Thailanda, în Iordania, pe Camino de Santiago de Compostela, iar recent în Egipt, cât și poezii în limbile română și engleză.
23 Noiembrie 2019, lansează volumul de debut ”118 Fețe de Lumină” în cadrul Târgului de carte Gaudemus Radio România București.
Iulie-August 2020, scrie prima carte de proză în limba engleză, un jurnal de călătorie ce prezintă sub diferite aspecte impactul drumului inițiatic Camino de Santiago de Compostela pe care l-a parcurs de trei ori. Cartea urmează a fi publicată până la finalul anului 2021.
15 Decembrie 2020, 14 dintre poeziile Dianei sunt publicate în primul volum al ”Antologiei de Literatură Contemporană Autori Români de Pretutindeni” lansată de Editura Globalart Universum din Montreal, Canada. Primește ”Meritul de Excelență” acordat de aceeași editură pentru promovarea culturii române în lume și pentru participarea la proiectul ”Universum”.
1 Martie 2021, alte 3 poezii ale Dianei sunt selectate pentru a fi publicate în numărul 4 al revistei ”Poezii pentru Sufletul Meu – Revista Românilor de Pretutindeni”, cu sediul în Montreal, Canada.

Un gând despre “Puterea lui Merlin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s