Botez

Lorena Niță

Mă desprind din marea de oameni. Mă simt murdară și mă uit inconștient la mâini; le studiez. Știu că voi regăsi pe pielea mea umbrele sutelor de persoane care s-au apropiat de mine, care s-au prins în jurul meu precum un lanț greu, ruginit. Părăsesc strada și cobor scările din piatră.

Pașii mi se afundă în nisipul greu. Pare că se surpă întreaga suprafață și că picioarele îmi sunt devorate până la genunchi de dunele nisipoase. Înaintez cu greu prin întunericul care urlă, absorb fiecare sunet pe care îl scoate, păstrez fiecare țipăt al întunericului. O briză care mă ține trează îmi răvășește părul și gândurile.

Simt cum vertebrele coloanei se sfărâmă, se cristalizează, devin nisip și îmi îngreunează mijlocul. Sunt ca o clepsidră căreia i s-a scurs tot timpul în incinta de sticlă din partea de jos. Se scurge toată vlaga din mine dar continui să merg din inerție.

Toată materia este înveșmântată-n doliu. Soarele a ars tot ce i-a stat sub raze și acum totul este îmbrăcat în funingine. Pe creștetul capului mă mângâie o mână rece. Din negrul absolut mă privește un chip palid, bolnăvicios. Cu o mișcare lentă își aruncă cămașa albă de bolnav în locul unde întunericul cerului îmbrățișează obscuritatea mării.

Mă apropii de valuri și contemplez asupra nisipului mut ce stă să fie înghițit de spuma mării. Ascult un concert ezoteric. Știu ce aud! Este o carte de ape învolburate răsfoită frenetic. În ce limbă îi sunt scrise paginile de nu o pot înțelege? Și cu toate că nu o înțeleg , toată substanța din mine cere să se facă una cu marea.

Aici îmi voi spăla corpul de umbre, brațele de rugină, spatele și genunchii de nisip, creștetul capului de gânduri. Îmi arunc și eu hainele așa cum o face luna doar că eu le așez pe nisip și creez o simetrie cu ceea ce se vede în depărtare, pe undele apei. Marea mă primește în brațele ei așa cum pământul nu a facut-o niciodată.

Despre autoare:

Niță Lorena-Andreea (n.2002, Poiești)

Studiez în prezent Limba și literatura română-Limba și literatura engleză în cadrul Facultății de Litere și Științe, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

După ce am luptat patru ani cu domeniul matematicii, am absolvit liceul pe profilul matematică-informatică intensiv informatică și am cotit brusc către filologie. Pentru că cifrele mi-au ocupat o bună parte din timp, abia acum reușesc să mă joc, așa cum am visat dintotdeauna, cu literele pe pagini. Până acum  am participat doar la concursuri școlare de creație așa că paginile mele nu au ajuns prea departe; stau pitite prin cotloanele sertarelor.

Un gând despre “Botez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s