Aniversare

Am ajuns la numărul 20 cu aproximativ 200 de materiale publicate. Dorința mea pe mai departe e să prindem numărul 40, 60, 80, 100 și tot așa, în ciuda greutăților care limitează timpul pentru revistă, căci în spatele acestei publicații stă un singur om. Când am pornit revista am sperat să contribui măcar un pic la fenomenul cultural de la noi, așa cum am sperat cu toate proiectele literare pe care le-am întreprins în ultimii zece ani. Mă bucură faptul că am adus în paginile revistei autori debutanți, dar și autori consacrați și sper ca fenomenul acesta să continue pentru că în publicația aceasta își vor găsi locul toți cei care au talent, mai mult sau mai puțin cunoscuți, toți cei care mă emoționează măcar un pic sau poate mai mult.

Dacă am vreo speranță (la numărul 20) pentru P(RO)EZIA este aceea ca literatura din paginile ei să dăinuie și să își găsească cititorii, pentru că, așa cum am mai zis, un scriitor are nevoie de cititori.

Începem să scriem pentru noi, dar continuăm să scriem pentru că vrem ca poveștile ori poeziile noastre să vă găsească pe voi și voi, la rândul vostru, să ne găsiți pe noi.

Despre autoare:

imageedit_30_2530866493

ALEXANDRA MEDARU (n. 1988; București) este scriitoare de literatură fantastică și realistă (proză, dramă, poezie), critic literar și editor, fiind redactor-șef al revistei P(RO)EZIA și colaborator permanent al e-revistei EgoPHobia unde conduce două rubrici, Arena culturală: cartea și filmul (în calitate de critic literar) și Lecturi potrivite / recomandate de Alexandra (în calitate de editor).
A publicat un volum liric, Demoni și demiurgi (Editura EIKON, 2017), poezie în volumele Generația O Mie de Semne (Casa de pariuri literare, 2022) și Tramvaiul Poeziei (Editura Paralela 45, 2019) și proză în antologiile Eroi fără voie (Ed. Millennium Books, 2015) și Centenarium StrING (Editura Tornada, 2018).
Are apariții de poezie, proză, studii critice, editoriale în publicațiile Apostrof, Argos, Echinox, eCreator.ro, EgoPHobia, Noise Poetry, O mie de semne, Parnas XXI, Postmodern, P(RO)EZIA, Puterea – Cotidian Național, Revista Online de SF&F Galaxia 42, Revista de povestiri, Revista de suspans, Select News, UtopIQa și pe platforma Queero. Amintim câteva lucrări semnificative: Păcatul (2013), Întâlnire cu un bărbat, un satir și un motan (2016), Gomes Leal – poet al Satanei sau al lui Hristos? (2016), A fi sau a nu fi scriitor… (2017), Ființele nopții din urmă (2017), Marea unire și cultura veșnicei influențe (2018), Henrik Ibsen – “Peer Gynt” (2019), Madona cu lacrimi de sânge (fragment, 2020), Simfonia ascunsă (fragment, 2021) sau Un vers ca o despărțire (2022). Poeme ale sale au fost traduse în limba spaniolă și limba engleză și publicate în Chile, Spania, Mexic și SUA.
În 2014 i s-a acordat Premiul al II-lea la Inspired – Concurs de idei, secțiunea Dramaturgie, pentru lucrarea Contrabandă-n alb și negru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s